Modal

Modal wordt ook wel ‘kunstmatig zijde’ genoemd, met het praktische gemak van katoen. Behoorlijk pretentieus, maar zeer terecht. Het dragen van een modal boxer zorgt voor een instant luxe gevoel. Het voelt namelijk heel zacht en glad aan, echt een beetje als de textuur van zijde.

Hoewel er mensen zijn die model (te) synthetisch aan vinden voelen, is het in feite slechts semisynthetisch. Het materiaal wordt gemaakt door het spinnen van de cellulose van de beukenboom: een kunstmatige vezel uit natuurlijke grondstoffen dus. Bovendien wordt het vervaardigd volgens milieuvriendelijk proces.

Modal heeft een groot draagcomfort. Het doel tijdens het ontwikkelen van dit materiaal was om de eigenschappen van katoen zoveel mogelijk te benaderen. Dat is dus redelijk gelukt. Sterker nog, op sommige punten overtreft het zijn aanvankelijk voorbeeld. Zo is modal bestand tegen krimpen, is het kleurvast, het gaat niet pillen na wrijving en het is nog meer ademend en zelfs 50% meer absorberend dan katoen – waardoor automatisch ook nog minder zweterig en plakkerig.

Om dan nog wat minpuntjes te noemen: het materiaal kreukt snel en rekt wat sneller uit dan andere materialen.